ΦΩΚΙΔΑ : ΔΕΛΦΟΙ-ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΓΡΑΒΙΑ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5/2023 Αναχωρούμε στις 08.00 για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας όπου με ειδικό vagonetto  θα περιηγηθούμε στην Στοά 850. Με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά βοηθήματα, μέσα στο χώρο του υπόγειου τούνελ, θα γνωρίσουμε τα μυστικά της εξόρυξης και εκμετάλλευσης του βωξίτη.

Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε την Γραβιά όπου και θα επισκεφτούμε το αποκαταστημένο Χάνι Γραβιάς και θα παρακολουθήσουμε την ξενάγηση και 15΄προβολή σχετική με την ηρωική μάχη. Επόμενος σταθμός για το γεύμα μας είναι η Πολύδροσος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Μετά τον απογευματινό μας καφέ, για όσους το επιθυμούν, επισκεπτόμαστε τις πηγές του Κηφισού ή αλλιώς της Αγίας Ελεούσας. Πρόκειται για μια τοποθεσία με φυσική ομορφιά, πνιγμένη στα πλατάνια. Ακριβώς πάνω από την πηγή βρίσκονται απομεινάρια από αρχαίο ιερό αφιερωμένο στη λατρεία του θεού Απόλλωνα.

Το βράδυ μεταβαίνουμε στην Γραβιά όπου θα παρακολουθήσουμε αναπαράσταση της ένδοξης μάχης. Η Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς ήταν μία από τις σπουδαιότερες πολεμικές αναμετρήσεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Δυοβουνιώτης και ο Πανουργιάς συναντιούνται σ’ ένα παλιό χάνι, και η ηρωική αντίστασή τους είχε τεράστιο αντίκτυπο τόσο στο ηθικό των επαναστατημένων Ελλήνων όσο και σε στρατηγικό επίπεδο, για την εξέλιξη της επανάστασης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5/2023 Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Οι Δελφοί χαρακτηρισμένοι ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Στη νεότερη εποχή, ο χώρος των Δελφών συνδέθηκε με την προσπάθεια αναβίωσης της δελφικής ιδέας, από τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό και τη σύζυγό του Εύα, οι οποίοι παρουσίασαν δύο παραστάσεις αρχαίου δράματος, το 1927 και το 1930, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα νέο πνευματικό ομφαλό της γης.

Ξεναγούμαστε στον χώρο και στο μουσείο με συνοδεία τοπικού ξεναγού.

Επιστροφή στην Αθήνα με στάση για γεύμα στο Ζεμενό. Στην επιστροφή σας επιφυλάσσουμε μια έκπληξη...!

Ημερομηνία
13. 05.

Τιμή
120 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 25
Ενδιαφέρομαι