ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ 

2/6/23 ΑΘΗΝΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ

Συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος στις 08.00 και αναχώρηση για την Θεσπρωτία με στάσεις για ξεκούραση. Η διαδρομή μας ακολουθώντας τα νότια παράλια του Αμβρακικού κόλπου θα μας  φέρει στην Πρέβεζα. Είναι πόλη και λιμάνι  στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, στην είσοδο αυτού του μεγάλου κλειστού κόλπους της Ελλάδας και που αποτελεί ένα από τα εθνικά πάρκα της Ελλάδας. Θα κάνουμε βόλτα στα στενάκια του ιστορικού κέντρου και θα δούμε τα διατηρητέα κτίρια και τις εκκλησίες στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Επισκεπτόμαστε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αμβρακικού όπου θα πληροφορηθούμε με εποπτικό και διαδραστικό υλικό για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων του Αμβρακικού Κόλπου. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο γνωστό για τις σπεσιαλιτέ του. Φθάνουμε στην παραλία της Καστροσυκιάς όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας το OCEAN hotel https://oceanhotel.reserve-online.net .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

3/6/23 ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΓΛΥΚΗ-ΣΟΥΛΙ-ΣΚΑΛΑ ΤΖΑΒΕΛΑΙΝΑΣ-ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ( ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ)-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για να εξερευνήσουμε την ενδοχώρα της Θεσπρωτίας. Πρώτος μας σταθμός η Γλυκή, πλάι στις κατάφυτες όχθες του Αχέροντα όπου θα περπατήσουμε (προαιρετικά)σε  ένα πανέμορφο μονοπάτι, στην σκάλα της Τζαβέλαινας, όπου το  τοπίο  μας καταπλήσσει  καθώς το μονοπάτι περιστοιχίζεται από επιβλητικά όρη με πλούσια βλάστηση και χαμηλά, μέσα στα πελώρια πλατάνια, ρέει περήφανα ο ποταμός Αχέροντας.  Στο Σούλι, που αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο ιστορική περιοχή της Κεντρικής Ηπείρου, θα δούμε  τις προτομές των ηρώων και θα θυμηθούμε  την αξιομνημόνευτη θυσία των γυναικών, που αγκαλιά με τα παιδιά τους προτίμησαν να πέσουν στο γκρεμό του Ζαλόγγου, προκειμένου να μην υποταχθούν στους Τούρκους.   Συνεχίζουμε με τη Σαμονίδα, το ιστορικό χωριό του Σουλίου που βρίσκεται κτισμένο ανάμεσα από το επιβλητικό και αινιγματικό φρούριο της Κιάφας και το μαρτυρικό μοναστήρι του Κουγκίου.  Επιστρέφοντας στην  πεδιάδα του Φαναρίου, όπου ο ποταμός Αχέροντας σχηματίζει δέλτα κατά την εκβολή του στον όρμο της Αμμουδιάς με τοπικά σκάφη (έξοδα ατομικά) θα πλεύσουμε τον μυθικό Αχέροντα.  Απολαμβάνουμε ελεύθερο χρόνο για ένα μπάνιο και γευματίζουμε ελεύθερα σε επιλεγμένη ταβέρνα στην περιοχή. Συνεχίζουμε με το πούλμαν μια διαδρομή με παρόχθιες ιτιές, λεύκες και καλαμιώνες από τον Μεσοπόταμο, για να φθάσουμε στο  πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου που βρίσκεται κοντά στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας λίμνης, στο σημείο όπου ενώνονται τα ποτάμια του Άδη, ο Αχέροντας με τον Κωκυτό. Επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου και εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, επισκεπτόμαστε το εκκλησάκι επάνω στον λόφο για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα  όλης της πεδιάδας του δέλτα και του κάμπου!

4/6/23 ΠΑΡΓΑ-ΠΑΞΟΙ –ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε από τον παραλιακό δρόμο για την Πάργα. Φθάνοντας στην μικρή πόλη με την ακατανίκητη γοητεία, την «νησιωτική» Πάργα, επιβιβαζόμαστε σε τοπικό σκάφος  για να μεταφερθούμε στους Παξούς και Αντίπαξους και τις φαντασμαγορικές σπηλιές των παραλίων. Δαντελωτές ακρογιαλιές, γραφικοί όρμοι, απόκρημνες ακτές και μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές, αιωνόβιες ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια και θάμνοι εναρμονίζονται σε ένα ταιριαστό σύνολο με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις εκκλησίες, τα ξωκλήσια και τις ξερολιθιές. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει όλη την ημέρα και θα μας χαρίσει αξέχαστες εικόνες στους κρυμμένους μικρούς παραδείσους του καταγάλανου Ιονίου! Ο Γάιος,  πρωτεύουσα και λιμάνι των Παξών, διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα του και παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση. Στολίδι του λιμανιού είναι το νησάκι του Αγίου Νικολάου, με ενετικό φρούριο, τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννη, καθώς και ο ανεμόμυλος. Θα γευματίσουμε ελεύθερα και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε μέσω Πάργας στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5/6/23 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ-ΒΟΝΙΤΣΑ -ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ( ΓΕΥΜΑ)- ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας. Η Νικόπολη ήταν το καμάρι του ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού, η πόλη που έχτισε σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Πρόκειται για μια πόλη που απλώνεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα, και της οποίας τα βυζαντινά τείχη συνεχίζονται επί ολόκληρα χιλιόμετρα. Ο επισκέπτης της Αρχαίας Νικόπολης εντυπωσιάζεται από την μεγάλη έκταση του αρχαιολογικού χώρου, εκτείνεται από το Ιόνιο μέχρι τον Αμβρακικό, και το πλήθος των σωζόμενων μνημείων που είναι διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 1500 στρεμμάτων.  Ο αρχαιολογικός χώρος, περιλαμβάνει εκτός από το Ωδείο και το Θέατρο, δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το μνημείο του Αυγούστου και το Στάδιο. Ξεναγούμαστε στον αρχαιολογικό χώρο και το παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε και επόμενη στάση μας η Βόνιτσα με το γραφικό λιμανάκι στον μυχό απάνεμου ορμίσκου  όπου δεσπόζει το Βενετσιάνικο κάστρο της (είσοδος 2€/1€), κτίσμα του 11ου αιώνα. Επισκεπτόμαστε τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πασίγνωστο στην περιοχή για το λεπτοδουλεμένο τέμπλο του, έργο Ηπειρωτών μαστόρων. Φθάνουμε στο ιστορικό Μεσολόγγι. Μια σύντομη επίσκεψη στον «Κήπο των Ηρώων» θα δούμε όλη την ιστορία της πόλης αποτυπωμένη στα μνημεία αυτού του ανοικτού ιστορικού μουσειακού χώρου. Γευματίζουμε στο ακρότατο σημείο ξηράς μέσα στην γαλήνια λιμνοθάλασσα, στην γνωστή για τους ψαρομεζέδες της Τουρλίδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις-περιηγήσεις με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας/ 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο OCEAN RESORT 4*στην Καστροσυκιά με πρωινό/ ένα γεύμα σε παραθαλάσσιο επιλεγμένο ταβερνάκι/ το πλοιάριο του ανάπλου στον ποταμό Αχέροντα/η ημερήσια κρουαζιέρα  στους Αντίπαξους- τις σπηλιές και τους Παξούς/ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Νικοπόλεως/έμπειρος αρχηγός του Γραφείου μας/ταξιδιωτική Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης/χάρτης, ενημερωτικά έντυπα, ΦΠΑ. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : Ότι δεν αναφέρεται σε όσα  περιλαμβάνονται και αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ( είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, φόρος διανυκτέρευσης ο οποίος καταβάλλεται από τους ταξιδιώτες στο ξενοδοχείο

Ημερομηνία
02. 06.

Τιμή
360€ ( Συμμετοχή 25-30 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο)/Διαφορά μονοκλίνου 105€ ( διατίθενται 8 δωμάτια)
Ενδιαφέρομαι