ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ελάτε σε ένα εορταστικό 4ήμερο μέσα στην ολάνθιστη φύση με τα αναρίθμητα μνημεία, στις χρυσές πολιτείες της αρχαίας Μακεδονίας, τον μυθικό και αγέρωχο Όλυμπο με τα βυζαντινά μοναστήρια-κοιτίδες του  ελληνορθόδοξου πολιτισμού, το… ναυτοχώρι του Ολύμπου με την σπουδαία παράδοση, το Λιτόχωρο,  την Νάουσα, την πόλη του ευφραίνοντος οίνου, και την λαμπερή, καταγάλανη, αμμουδερή  Ολυμπιακή Ακτή της παραλιακής ζώνης της Κατερίνης. Και όλα αυτά με ορμητήριο τα εξαιρετικά και φιλόξενα ξενοδοχεία ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ  στο κέντρο του Λιτοχώρου!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ 

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4/2023  ΑΘΗΝΑ-ΔΙΟΝ(ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ& ΜΟΥΣΕΙΟ)-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

 Αναχωρούμε στις 07.30 από την Πλ. Συντάγματος ( συμβολή οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως) με προορισμό μας το ιερό Δίον. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας όπου λατρευόταν ο Ολύμπιος Δίας και εξυμνούσαν οι μούσες. Θα γνωρίσουμε τον υποδειγματικά διαμορφωμένο αρχαιολογικό πάρκο και θα μεταφερθούμε στον χρόνο και χώρο ανάμεσα στα ιερά του Δία, της αδελφής του Δήμητρας, του Ασκληπιού και στο μισο-πλημμυρισμένο και αινιγματικό ιερό της αιγυπτιακής θεότητας Ίσιδας, δίπλα στην όχθη του ποταμού Βαφύρα. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο (με την συνοδεία τοπικής ξεναγού) με τα σημαντικά εκθέματα που ρίχνουν φως στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Μακεδόνων.

Μεταφερόμαστε στην Κατερίνη και γευματίζουμε με νηστίσιμα (και αρτύσιμα για όσους το επιθυμούν) εδέσματα σε επιλεγμένη ταβέρνα. Μετά το γεύμα μας επισκεπτόμαστε τον Σύλλογο Ποντίων «Παναγία Σουμελά» για να γνωρίσουμε την Ποντιακή παράδοση και την δραστήρια παρουσία των Ποντίων στην Ημαθία. Αναχωρούμε για το Λιτόχωρο και  τα ξενοδοχεία μας και τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας.

Το βράδυ θα προαιρετικά θα παρακολουθήσουμε την ιερά ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας,  διανυκτέρευση.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4/23 ΑΙΓΕΣ ( ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)-ΜΙΕΖΑ (ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)- ΝΑΟΥΣΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ)

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για να επισκεφτούμε το Νέο Μουσείο Αιγών, «ένα στολίδι για το στέμμα των βασιλέων της Βεργίνας» του οποίου η κατασκευή κράτησε μία δεκαετία και αποτελεί την «είσοδο» για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών. Το αρχαιολογικό πάρκο της Νεκρόπολης των Αιγών, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 540 στρεμμάτων, περιλαμβάνει 530 σωζόμενους, ορατούς ταφικούς τύμβους, το Ανάκτορο, τον Τύμβος με την ταφική συστάδα του Φιλίππου Β΄, τη Νεκρόπολη των Τημενιδών, και το Κεντρικό κτήριο.

Συνεχίζουμε με το τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μίεζας, «Ιερό των Νυμφών, της Σχολής του Αριστοτέλους,  όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο μεταξύ 343 π.Χ.- 340 π.Χ. καθ' υπόδειξιν του πατέρα του Φιλίππου. Η τοποθεσία όπου βρισκόταν κάποτε η Μίεζα είναι η σύγχρονη Λευκάδια, κοντά στη σύγχρονη πόλη Νάουσα και απλώνεται στον κάμπο και τις πλαγιές των λόφων περιλαμβάνοντας τα αρχιτεκτονικά λείψανα της αρχαίας πόλης και τις νεκροπόλεις της. Τα πιο γνωστά είναι οι λαμπροί μακεδονικοί τάφοι των Λευκαδίων. 

Φθάνουμε στην…μεθυστική πόλη της Νάουσας! Στα αφρισμένα νερά της Αραπίτσας η «Νιάουστα» του Μακεδονικού αγώνα, το «Μάντσεστερ των Βαλκανίων»,  ξεδιπλώνεται στους ανατολικούς πρόποδες της μεγαλοπρεπούς οροσειράς του Βερμίου. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε σε επιλεγμένο γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Επιστρέφουμε στα ξενοδοχεία μας και ξεκουραζόμαστε. Το βράδυ μετάβαση στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα για να παρακολουθήσουμε την  Ιερά Αναστάσιμη λειτουργία. Επιστρέφοντας απολαμβάνουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στα ξενοδοχεία μας .

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16/4/23  ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ 

Μετά το απολαυστικό πρωινό μας παίρνουμε  τον δρόμο για το βουνό των μύθων και των θεών. Λίγα βουνά στον κόσμο έχουν αποκτήσει την φήμη του Ολύμπου, καθώς οι συγκλονιστικές κορυφές του, με το κατακόρυφο ανάγλυφο και τις βαθειές χαραδρώσεις, δημιουργούν μια ιδιαιτερότητα που προκαλεί το δέος και την φαντασία.

Πρώτη μας στάση η Μονή Αγίου Διονυσίου για να επισκεφτούμε το εκκλησιαστικό μουσείο της όπου φυλάσσονται πολύτιμοι κειμηλιακοί θησαυροί της ορθοδοξίας και η πλουσιότατη βιβλιοθήκη του διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και είναι γνωστό στον ακαδημαϊκό κόσμο για το ερευνητικό έργο των μοναχών της. Συνεχίζουμε με την εξαιρετική διαδρομή μέχρι τα Πριόνια, στα 1100μ., που μας χαρίζει θέαση της πεδιάδας και του Θερμαϊκού κόλπου. Χρόνος ελεύθερος για περπάτημα στις πλαγιές του βουνού και το μονοπάτι που ξεκινάει από τα Πριόνια. Προτείνουμε στάση και για καφέ στο τουριστικό περίπτερο με ένα αχνιστό τσάι του βουνού!

Επιστροφή στο Λιτόχωρο όπου θα απολαύσουμε το πλούσιο πασχαλινό γεύμα μας σε επιλεγμένη ταβέρνα που θα μας προσφέρει την ευκαιρία να εορτάσουμε όλοι μαζί και αυτό το Πάσχα! Διανυκτέρευση.

17/4/23 ΔΕΥΤΕΡΑ   ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΡΑΨΑΝΗ-ΑΘΗΝΑ 

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε το υπέροχο Ναυτικό μουσείο του Λιτοχώρου που στεγάζεται στο Δημαρχείο της πόλης. Ιδρύθηκε από την Ένωση Ναυτικών Λιτοχώρου το 1990 και έχει συγκεντρώσει κειμήλια της ναυτιλίας μας. Στα εκθέματά του ο επισκέπτης μπορεί να δει όλη την ξυλοναυπηγική ιστορία της Ελλάδας από την Μινωική εποχή μέχρι το 20ο αι., όργανα πλοήγησης και το αντίγραφο μιας γέφυρα πλοίου!

Στον παραδοσιακό γραφικό οικισμό του Παλαιού Αγίου Παντελεήμονα, που είναι κτισμένος στα 500μ. στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου με τα αναπαλαιωμένα μακεδονίτικα αρχοντικά στους λιθόστρωτους δρόμους , θα απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα στις ακτές της Πιερίας.

Στην Ραψάνη, την «Κυρά του Ολύμπου» σε υψόμετρο 600μ. και μέσα σε πλούσια βλαστηση,  χτισμένη πάνω στον δρόμο του κρασιού, θα γευματίσουμε ελεύθερα σε επιλεγμένη ταβέρνα δοκιμάζοντας το εξαίρετο κρασί της περιοχής. Επιστροφή στην Αθήνα με στάση για ξεκούραση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για 20 άτομα 340€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, για 21-30 άτομα 330€/ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 90€  στο ξενοδοχείο ΜΥΡΤΩ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για 20 άτομα 360€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, για 21-30 άτομα 350€/ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 120€  στο ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα ξενοδοχεία ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ & ΜΥΡΤΩ στο κέντρο του Λιτοχώρου.

Ημιδιατροφή με πλούσιο πασχαλινό γεύμα με ποτά ( 2 γεύματα και ένα δείπνο )

Μετακινήσεις με σύγχρονο πούλμαν 30 θέσεων

Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Ξεναγήσεις - περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Πληροφοριακά έντυπα, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής    

Ευθύνης

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο, Γεύματα κι ό,τι θεωρείται ως προαιρετικό

Ημερομηνία
14. 04.

Τιμή
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20-30 ΑΤΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΥΡΤΩ 330/ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 350
Ενδιαφέρομαι