ΟΡΕΙΝΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μια απολαυστική διήμερη εκδρομή με τα πρώτα χρώματα και αρώματα της Άνοιξης, με διαμονή στην Υπάτη, με τα ιαματικά νερά, στην σκιά των δασωμένων όγκων του βουνού του ημίθεου Ηρακλή, εκεί που η πλούσια πανίδα και χλωρίδα του συγκροτούν ένα περιβάλλον ιδανικό για φυσιολάτρες ...και όχι μόνον!

Η εκδρομή περιλαμβάνει αναζωογόνηση στα ιαματικά νερά του υδροθεραπευτηρίου της Υπάτης,  περπάτημα στις όχθες και το πλατανόδασος του Σπερχειού και στο μονοπάτι με τα βότανα των Φαρμακίδων, γευσιγνωσία με ντόπια μανιτάρια και μια μικρή έκπληξη....

Μην την χάσετε!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Σάββατο 25/3/2023  Αναχωρούμε στις 07.30 με προορισμό μας την Υπάτη. Φθάνουμε με ενδιάμεση στάση στο περίφημο παρόχθιο πλατανόδασος του Σπερχειού που είναι ένα από τα ομορφότερα και πλουσιότερα σε βλάστηση σε όλη την Ελλάδα. Έχει έκταση περίπου 1.000 στρέμματα με 17 είδη δέντρων. Είναι απομεινάρι του Αινιανικού Δάσους στο Κάμπο του Σπερχειού και  αναφέρεται και από τον Όμηρο, ο οποίος σημειώνει, ότι από την ξυλεία του φτιάχνονταν τα τρίτα κατά σειρά κατάρτια των πλοίων της Ελλάδας. Αφιερώνουμε χρόνο και με συνοδεία του τοπικού συνεργάτη μας θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε αυτό το  αρμονικό και υπέροχο οικοσύστημα φυσικής δημιουργίας! (Το επίπεδο της πεζοπορίας είναι εύκολο χωρίς καμία υψομετρική διαφορά με διάρκεια πεζοπορίας 1.5 ώρες περίπου).

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να απολαύσετε ένα ιαματικό λουτρό στις θερμές πηγές της Υπάτης που αναβλύζουν  στο μέσον της περιοχής εντός του πάρκου από φυσικό ρήγμα, το οποίο παρουσιάζει την όψη φρέατος ή κρατήρα ηφαιστείου βάθους 30 μέτρων στη θερμοκρασία των 33,5 °C. (Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν 08.00-16.00 και το κόστος ανέρχεται στα 8€. Απαραίτητα εφόδια είναι το μαγιώ, οι πετσέτες και οι σαγιονάρες, σκουφάκι παρέχουν στις εγκαταστάσεις δωρεάν).

Όσοι πεζοπορήσουμε επιστρέφουμε στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται σε μια κατάφυτη περιοχή της πεδιάδας της Φθιώτιδας δίπλα στους πρόποδες της Οίτης. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε ελεύθερα σε επιλεγμένη  παραδοσιακή ταβέρνα όπου θα γευτούμε τοπικές γεύσεις. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  για ολιγόωρη ξεκούραση.                                                                                                                          Το απόγευμα αναχωρούμε για την Υπάτη. Την επιστέφει η οχυρή ακρόπολη της Υπάτης που ήταν ο χώρος όπου συνέβησαν σημαντικά γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας. Η οχύρωσή της από πάντα ήταν φροντίδα και μέλημα και για τους Αινιάνες, για τους Ρωμαίους, για τους Βυζαντινούς, για τους Καταλανούς, για τους Τούρκους. « Νέαι Πάτραι » για τους  Βυζαντινούς, « Πατρατζίκι » της Τουρκοκρατίας και η «Νιόπατρα» του δημοτικού τραγουδιού, έχει πλούσια παράδοση  και αξιοθέατα φορτωμένα με μνήμες ιστορικές. Περιηγούμαστε την μικρή κωμόπολη και δεν παραλείπουμε να γευτούμε τους φημισμένους  κουραμπιέδες της. Το γευστικότατο παραδοσιακό γλύκισμα που το προσφέρουν εκεί χειμώνα-καλοκαίρι.  

Με το πούλμαν θα φθάσουμε σε ένα βατό σημείο πρόσβασης στο περίφημο μονοπάτι των Φαρμακίδων, των Θετταλίδων μαγισσών που είχαν ως προστάτιδά τους την τρισυπόστατη θεά Εκάτη, και ονομάζονταν φαρμακίδες ή φαρμακεύτρες γιατί όφειλαν την δύναμή τους στην άριστη γνώση των φυτών της Οίτης και ιδιαίτερα των τοξικών, φαρμακευτικών που, ανάλογα με τη χρήση, γίνονταν φάρμακα ή φαρμάκια! Το βράδυ μας περιμένει μια απρόσμενη έκπληξη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Κυριακή 26/3/2023   Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για το χωριό Καστανιά που είναι κτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1.050 μέτρα μέσα σε πυκνό ελατόδασος με πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Σπερχειού και τον κάμπο της Λαμίας. Ανατολικά του χωριού εκτείνεται ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης που είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000. Κατά την διαδρομή μας θα σταματήσουμε  στον αυχαίνα « Πάφενα» της Οίτης, του θρυλικού βουνού του ημίθεου Ηρακλή, και επισκεπτόμαστε αρχαιολογικό χώρο εξαιρετικής σημασίας. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε στο χωριό Καστανιά ( 1050μ). Αναχωρούμε για τις Θερμοπύλες και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου θα παρακολουθήσουμε video εικονικής πραγματικότητας διάρκειας 15΄στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για την μάχη, την διάβαση της Ανοπαίας οδού και τον εξοπλισμό των Ελλήνων.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ, πλήρεις εντυπώσεων από αυτήν την τόσο πλούσια σε εικόνες εκδρομή μας.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1 διανυκτέρευση  με πρωινό στα Λουτρά Υπάτης στο  ξενοδοχείο ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΝ 2*

Μετακινήσεις με σύγχρονο πούλμαν 30 θέσεων

Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Έμπειρος συνοδός βουνού και τις 2 ημέρες κατά τις εξορμήσεις μας

Πληροφοριακά έντυπα, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής      

Ευθύνης

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Η χρήση της πισίνας του ιαματικού λουτρού ( 8€)

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο,  1,50€ ανά δωμάτιο ημερησίως.

Γεύματα κι ό,τι θεωρείται ως προαιρετικό

Ημερομηνία
25. 03.

Τιμή
125€ διαφορά μονοκλίνου 20
Ενδιαφέρομαι